Treinwagon in de tuin

Ik wil ook nog een treinwagon/rijtuig plaatsen in de tuin en deze ombouwen tot slaap verblijf voor ongeveer vier personen, dit gaat een soort appartement worden op wielen met echte trein geluiden. Ik wil aan de kopse kanten een slaapkamer maken en in het midden gedeelte een woonruimte met zitplaats en een keukentje met houtkachel. Ik ben bezig met enkele wagons maar het zit nogal tegen, de toestellen kosten veel en verkeren meestal in slechte staat. Zoals de foto's laten zien liggen de bielzen al op zijn plaats en de rails er naast. Ik heb al twee keer een aanvraag ingediend bij de gemeente maar krijg geen antwoord, ik gok het er dus maar op.

Update: afgekeurd

In 2008 heb ik de eerste aanvraag ingediend om een wagon te mogen plaatsen, geen antwoord. 2009 de zelfde aanvraag ingediend, geen antwoord. In al die tijd kwamen er wel mensen van de gemeente ( B en W ) iets eten of drinken en vertelde mij dat het vreemd was dat ik nog geen antwoord had gekregen en hoe goed idee dat het was om een wagon te plaatsen, het paste helemaal in de sfeer van het pand en de omgeving. In het begin van 2011 heb ik de burgemeester en een wethouder persoonlijk uitgenodigd bij mij thuis, om te praten over mijn idee en het systeem van de gemeente, misschien deed ik iets niet goed. De volgende dag zaten zij bij mij aan tafel alwaar ik mijn idee heb uitgelegd, zij vonden het een goed idee en zouden het bespreken. Eindelijk twee weken na ons persoonlijk gesprek een brief van de gemeente, het mooie plan om een wagon te plaatsen is afgekeurd. De reden is dat ik net in een natuurgebied c.q. bosgebied zit, met net bedoel ik ook net. De gemeente heeft hier jammer genoeg verder niks over te beslissen heb ik inmiddels geleerd, zij willen wel maar de staat laat het niet toe en er moet heel wat gebeuren om dit te veranderen er kan minstens tien jaar overheen gaan en dan is het nog maar de vraag.

Inmiddels een klein lichtje aan het eind van de zeer lange spoortunnel. Er gaat in juni 2017 een wetswijziging in die het misschien mogelijk maakt om toestemming te mogen verlenen aan mij om een wagon of zoiets dergelijks te mogen plaatsen. Zou het naar tien jaar dan toch nog doorgaan ??

 

Ardennen nieuws

De langzame klusjesman

Lees meer...

Het eindresultaat

Lees meer...

Treinwagon in de tuin

Lees meer...

Een waterrad

Lees meer...